Klezmajeur
Klezmer met een kwinkslag
Foto van Klezmajeur in het theater
Techniek
Foto van Klezmajeur op een feest
Contractueel
Foto van Klezmajeur bij een culturele avond

Techniek

Semi-Akoestisch

We kunnen semi-akoestisch (zeer lichte uitbalancering van de zachtste klanken) spelen voor de kleinere gelegenheden.

Versterking

Versterking nemen we voor de kleinere zalen en theaters zelf mee. Voor grotere festivals is een aanvullende installatie nodig.

Podium afmetingen

Contrabas, accordeon, viool, klarinet vier personen, en loopruimte voor het theaterstuk. Minimaal drie bij vier meter.
Verder ruimte voor de techniek. Voor knussere optredens kunnen we tussen het publiek in spelen.

Licht en elektriciteit

Voor de versterking hebben we een 220Volt contactpunt in de buurt van waar we staan nodig.
We spelen zonder bladmuziek, dus heel veel licht is niet nodig, maar we moeten wel ons onderling contact kunnen houden.

Buiten spelen

Bij mooi en warm genoeg weer kunnen we buiten spelen. Echter nooit in de directe zonneschijn. In de koudere maanden is er al gauw tenminste een tent met verwarming nodig. Beneden de 18 graden luchttemperatuur spelen we niet. De instrumenten zijn dan niet gestemd te houden.

Contractueel

Kostenopbouw

Onze kostenopbouw is als volgt:

 • Aantal uren dat we direct voor het optreden bezig zijn
 • Kilometer vergoeding
 • Afschrijving audio installatie
Met de directe uren bedoelen we inladen van de apparatuur, de heen- en terugreis en de tijd die we op uw activiteit zijn. Voor speciale gevallen (verzorgingsinstellingen) kunnen we het verder over de prijs hebben.
We berekenen de reistijd vanaf ons vertrek vanuit Eindhoven. De meeste leden moeten (meestal) eerst nog naar Eindhoven toe, dat berekenen we niet door.
Voor details: bel ons even.

Afspraken checklist

Denk aan het maken van afspraken aan de volgende onderwerpen:

 • Afspraken over betaling, fixed price of afhankelijk van aantal deelnemers, of ...
 • Adres van plaats van optreden
 • Welk programma spelen we
 • Betaling direct of na ontvangen factuur
 • Contactpersoon, naam, telefoon
 • Aankomst band, opbouw tijden, bereikbaarheid
 • Apparatuur, hele set, minimum set, verzorgd door organisatie
 • Wel geen eten verzorgd
 • Parkeergelegenheid
 • Wel geen technicus mee
 • Vrijkaarten
 • PR activiteiten, aanleveren artikel en foto

Links en Pers

U kunt onze optredens ook volgen op Podiuminfo.


Persbericht:
Het Klezmer ensemble Klezmajeur is in April 2004 opgericht en speelt nog steeds in de originele bezetting: Contrabas, Accordeon, Viool en Klarinet. Intussen heeft ze vele optredens door heel Nederland gegeven op culturele podia, festivals, in theaters, en op huwelijksfeesten, en Bar Mitzvahs. Vanuit sociale betrokkenheid, geheel in de Chassidische traditie die deze muziek voortbracht, heeft Klezmajeur ook belangeloze optredens gegeven in AZC 's waar de Syrische vluchtelingen genoten van de muziek en de stemming die we wisten te creƫren, zodat de gedachten aan alle ellende althans even konden worden vergeten.
De muzikanten hebben allen een achtergrond in volksmuziek, de accordeoniste heeft nog wat Russisch bloed, de Contrabassist en Violiste hebben in zigeunerorkesten gespeeld. De Klarinettist heeft lessen gehad van zowel Margot Leverett uit New York als Michel Marang.
Klezmer is volksmuziek uit Oost-Europa, gespeeld van ongeveer 1760 door Joodse en Zigeuner muzikanten. Daardoor is het ook een mengeling van Oost-Europese volksmuziek met invloeden van Turkse, Arabische en Griekse muziek. Het kan uitbundig vrolijk klinken, het was tenslotte niet voor niets feestmuziek om op te dansen, maar ook zeer melancholisch door gebruik van niet westerse toonladders. Het is muziek van het leven, vieren als er feest is, maar droevig als er verdriet is, het mag er allemaal zijn, het mag allemaal worden beleefd.
Voor dit optreden brengen we (Onder de titel Simches en Tsores, vrolijke dingen, ellende en kopzorgen) een keur van verschillende muziekstukken en liederen die in het Jiddisch worden gezongen. Om ervoor te zorgen dat u zich prima op uw gemak voelt bij de stukken geven we een korte uitleg, die we ter plekke aanpassen bij de belangstelling van het publiek. Van de oorspronkelijke muziek zijn de componisten, als die al bestonden, niet bekend, en vaak wordt een stuk dan ook vernoemd naar de persoon die het heeft opgetekend, bv de Hoffmans Moldavische Hora, of Schwartzes' Sirba.
Dit wordt een optreden waar u vrolijk weer vandaan komt!

Privacy: we verzamelen geen cookies, we houden geen gegevens bij. Mocht u ons mailen dan gebruiken we uw emailadres alleen voor de directe correspondentie over het desbetreffende onderwerp.
Als u dat aangeeft bewaren we uw adres voor toekomstige contacten, en anders verwijderen we het emailadres wanneer het optreden is afgehandeld.
Mocht u naar Youtube of Facebook doorlinken dan gelden de desbetreffende privacyregels.